Over ons

Restaurant De Zwaan 1623

Ons restaurant is gevestigd op een van de mooiste plekken van Brabant: de markt in Oirschot.

In een karakteristiek en monumentaal pand presenteren wij met trots onze gerechten en gastvrijheid. Bij restaurant De Zwaan 1623 ga je uit eten in een stijlvolle omgeving, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Ons gedreven team verstaat het horecavak. Zij zorgen voor een ontspannen sfeer en kennen de wensen van onze gasten. Dat proef je en dat beleef je!

Waarom ‘De Zwaan 1623’?

De Zwaan 1623 kent een beroemde geschiedenis. Al bijna 400 jaar ontvangt ons restaurant gasten uit Oirschot en wijde omgeving, en al vier eeuwen lang staat ons etablissement bekend als Auberge de Zwaan.

Wij wilden deze naam in ere houden, maar er toch een kleine verandering in aanbrengen. Een toevoeging van het jaartal voelde direct goed.

We combineren graag vernieuwing met daarbij de eeuwige gastvrijheid die hier heerst als uitgangspunt. De naam De Zwaan 1623 is net als ons team, onze menukaart en de mogelijkheden een mix van oud en nieuw, van vertrouwd maar toch verrassend. We ontmoeten je graag!

Voor alle gezelschappen

Het restaurant en het terras van De Zwaan 1623 zijn 6 dagen in de week geopend, van dinsdag tot en met zondag. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond kun je bij ons terecht voor een kop koffie met gebak, een lunch, borrel, high-tea of diner. Bijpraten met familie, lachen met vrienden of een overleg met zakenpartners, het kan allemaal.
De Zwaan 1623 heeft meerdere ruimtes die uitermate geschikt zijn voor een besloten borrel, een vergadering of het vieren van een jubileum. Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Liefde voor het vak

In de keuken van ons restaurant wordt gekookt met liefde voor het vak. Onze chef-koks kennen de regels en technieken, maar laten het gevoel leiden. Het gaat erom wat onze gasten lekker vinden, waarbij we een beetje uitdaging niet uit de weg gaan. Ieder seizoen verandert de kaart. Favorieten gerechten blijven en voor mosselen en asperges maken we graag een plekje vrij. Houd onze website in de gaten voor speciale arrangementen tijdens de feestdagen.

Reserveer nu en laat je verrassen!

Le Verre en De Rechter

Naast restaurant De Zwaan 1623 zijn wij ook in Boxtel en Schijndel de trotse eigenaar van restaurants. We ontmoeten je graag voor een lekkere lunch, een high-tea of heerlijk diner!

In Schijndel bewonen wij het unieke pand De Glazen Boerderij en vind je er ons restaurant Le Verre. En in Boxtel geniet je aan rivier de Dommel van vakmanschap en gastvrijheid op ons schitterende terras of in het statige pand van De Rechter.

Reserveren

Restaurant De Zwaan 1623 is 6 dagen in de week geopend, van dinsdag tot en met zondag, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Voor een kop koffie met gebak, een lunch, borrel, high-tea of diner. Wil je er zeker van zijn dat er binnen een tafel vrij is of kom je met een grote groep mensen? Reserveer dan van tevoren, zodat je zeker weet dat je terecht kunt.